W profilaktyce chorób
nerek ważne jest m.in. unikanie spożywania leków przeciwbólowych, obfite
nawadnianie i zachowanie odpowiedniej diety. W menu – o czym również można
przeczytać w miesięczniku „Szlachetne Zdrowie” – powinny pojawić się przede
wszystkim warzywa i owoce, takie jak seler, koper, pietruszka, bakłażan,
pomidory, truskawki, poziomki, gruszki, żurawina i arbuz. Działają one bowiem
moczopędnie. Oprócz tego zaleca się picie wywarów z ziół: liści brzozy,
korzenia pietruszki, ziela skrzypu.
Artykuł opublikowany na stronie: https://naszdziennik.pl/polska-kraj/208999,100-stron-na-zdrowie.html
Artykuł opublikowany na stronie: https://naszdziennik.pl/polska-kraj/208999,100-stron-na-zdrowie.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz